21st april 2014 2:13am

Új értesítések

Naptár
Régi értesítések

Leírás


2 napos, gyakorlatias képzésünk keretében saját élményeken és személyes megtapasztaláson keresztül sajátíthatja el a hatékony munkaerő-kiválasztás és -fejlesztés bevált technikáit:

  • személyiséget, kompetenciát és motivációt mérő kérdőívek használatát 
  • pszichológiai tesztek, képességtesztek alkalmazását
  • teszt eredmények elemzését és kiértékelését
  • kompetencia alapú, következetes értékelés nyújtását

Kinek?

A képzésen való részvételt elsősorban azoknak a személyügyi szakembereknek ajánljuk, akik önállóan, saját elképzeléseik szerint, vállalaton belül szeretnék megoldani a kiválasztással és fejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, és hosszabb távon, a vállalati humánpolitikai rendszer részeként akarják használni az SHL eszközeit.

Mit?  

A tananyag, amellyel a résztvevők megismerkednek, rendkívül sokrétű. A bevezető részben érintjük a tesztezés történetét, az öröklött és környezeti hatások szerepét, a pszichológiai tesztek típusait (különös tekintettel azokra, amelyeket a munka világában alkalmaznak). Kitérünk arra, hogy miért használunk teszteket a kiválasztásban és a képzésben, hogyan kerülhetők el a munkaerő-kiválasztás hibái, mit nevezünk egy teszt validitásának és megbízhatóságának. (Az összefüggések könnyebb megértését szolgálja néhány alapvető statisztikai fogalom áttekintése.) A résztvevők részletesen megismerkedhetnek a képességvizsgáló tesztekkel (ezen belül a logikus szövegelemzés tesztekkel, a numerikus tesztekkel, a technikai tesztkészletek próbáival, az adminisztratív képességeket vizsgáló "hivatalnok tesztekkel") és a Viselkedés a munkahelyen tesztcsomag személyiségkérdőíveivel. Alkalom nyílik a motivációt, az érdeklődést, a munkastílust és a kompetenciákat elemző kérdőívek alapos megismerésére is.

Hogyan?  

A tesztfelvétel, a kiértékelés és az eredmények visszajelzése fontos elsajátítanivaló, de elsősorban nem elméleti tananyag. A teszteket a saját élmény, a személyes tapasztalás érdekében minden résztvevő kipróbálja, majd - segítségünkkel - kiértékeli és értelmezi az eredményeket. Bemutatjuk az SHL számítógépes szakértői rendszerét is, amely a személyiségtesztek kiértékelésében nyújt értékes segítséget a felhasználónak. Egyénileg is gyakoroljuk az egész folyamat egyik legfontosabb részét, a visszajelző beszélgetést. Természetesen az elméleti ismeretek elsajátításában is számítunk a résztvevők aktív együttműködésére, és mód nyílik valamennyi téma megbeszélésére, az érdeklődést leginkább felkeltő kérdések közös megvitatására. A képzés alkalmat nyújt az Értékelő-Fejlesztő Központok gyakorlatainak megismerésére (ezek használata további tanfolyamon sajátítható el), valamint az SHL Munkakörelemző Rendszerének a megismerésére (amelynek elsajátításához ugyancsak egy másik tanfolyamra van szükség). Néhány olyan eszközzel is meg lehet ismerkedni, amelyeket nem az SHL fejlesztett ki: ezek között szerepel a Raven Progresszív Mátrixok tesztcsoport, valamint verbális párja, a Mill Hill Szókincsteszt. A tanfolyamot sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, mely a világ minden részén feljogosít az SHL tesztek használatára.

Értékelések


Nem érkezett vélemény ehhez a tréninghez.

Időpont(ok)


Jelenleg nincs elérhető időpont
A tréninggel kapcsolatos kérdéseket itt teheted fel!

Térkép


Kosár
Kosár Elem törölve.