Egyetemre már önszántukból mennek, sőt mi több, egyenesen küzdenek, hogy bekerülhessenek. Persze attól a szeptember 1. még egy rettegett dátum marad. :)
A tudás hatalom, tartja a mondás, tehát akkor végtére is ilyenkor ősszel elkezdhetjük végre gyakorolni a hatalmunkat és még nagyobbra duzzasztani befolyásunk. Befolyásunk a világ azon része felett, amit a tanulás által megismerünk. Mert csak attól nem félünk, csak azt értjük meg és csak azt tudjuk uralmunk alá hajtani amiről tudunk. Lehetőleg minél többet.

Tehát végülis mind rájövünk, hogy ez a dátum nem valami szörnyűségnek a kezdete. Ez az a nap, amikor ismét kaphatunk egy olyan fegyvert a kezünkbe, amivel bármit elérhetünk, csak el kell döntenünk mit kezdünk vele.

Ez persze a gyerekek szemében még egyáltalán semmin nem változtat. Mégpedig azért nem, mert nekik ez kötelező. Nem mindenki szereti a matekot…mások meg az irodalmat. Olyan ajtókhoz kapnak kulcsot, melyen be sem akarnak menni. Mindeközben nincs idejük olyanokért harcolni, amik álmaik kapuit nyitják.

…és ez az, amit nekünk meg kell becsülnünk. Illetve ez az a két dolog. Az egyik, hogy nem kell lemondanunk a tanulásról, mert mindig van mit, van hol és van kitől. Másfelől pedig, hogy végre abba a korba léptünk, amikor már nem kötelező nyűg, hanem kihasználandó lehetőség a tanulás és azt hajthatjuk uralmunk alá, amit mi szeretnénk.

Tehát reméljük jól telt a nyár, mind a gyerekeknek, mind a nagyobbaknak, azonban most használd ki te is ezt a jelképes napot, hogy véget vess a pihenésnek és belevesd magad valami sokkal érdekesebbe és sokkal hasznosabba. Használd ki, hogy végre nem mások mondják, meg miben kell jónak lenned és tanuld azt, amiben igazán ki akarsz teljesedni. A lehetőség adott, hiszen mi ezért hoztuk létre a Trening24.hu-t. Itt megtalálsz mindent, csak gyere és kezd meg a te saját tanévedet. Becsöngettek, tudod mi a dolgod ;)