Higgyünk az előítéletekben. Elsőre erős felhívásnak tűnik, de eláruljuk mire gondolunk. Hiába tartja a mondás, hogy nem a ruha teszi ez embert és a könyvet sem borítóról ítéljük meg, azért nem árt tisztában lenni a megjelenés fontosságával. A mondások és facebook idézetek ellenére mindenhol, kiváltképp az üzleti életben döntő szerepe lehet öltözködésünknek. Az első kontaktus ember és ember között fizikailag nem nagyon tud más lenni, minthogy felmérjük a másik kinézetét, ennek pedig igen nagy részét ruházatunk teszi ki. Számos információt már ebbe az apróságba belecsempészhetünk magunkról, de ennek ellenére ne ragadtassuk el magunkat. Ha üzleti találkozóra készülünk a klasszikusan elegáns, komoly szettel nem lőhetünk mellé. Természetesen ezt területe válogatja, de egy letisztult, egyszerű, általános etikett szerinti viselet aligha okozhat kellemetlen meglepetéseket.

Éljük meg a lehetőséget. Mert egy szakmai találkozó, egy hely, ahol szabadon networkingelhetünk igenis lehetőség, méghozzá óriási. Egyetlen mondatot véssünk jól magunkba: Azért vagyunk ott, hogy ismerkedjünk. Ha már elmentünk, felöltöztünk, esetleg jegyet is váltottunk, eszünkbe ne jusson elszalasztani ezt a remek lehetőséget. Ne feledjük, mindenki hasonló célból van ott, így ha esetleg mi kezdeményezőek és közvetlenek vagyunk, azt mások kiváltképp hálásan fogják viszonozni.

Ha megléptük, amit meg kellett és szóba elegyedünk másokkal, akkor egyetlen nagyon egyszerű dologra elég, ha odafigyelünk. Hallgassunk. Méghozzá figyelmesen. Onnan ismerszik meg a rossz értékesítő, hogy beszél. Nem érdekli, mit akar az ügyfél, nem érdekli, miért nem akarja a terméket, csak szajkózza az előnyöket. Így van ez a kapcsolatépítésben is. Hiába tudunk meggyőzően érvelni arról, hogy mi milyen megbízhatóak és precízek vagyunk, ha partnerünket ez egy cseppet sem érdekli. Kérdezzünk, és nagyon, de nagyon becsüljük meg a választ. Később is hasznát vehetjük majd, rengeteg mindent megtudhatunk a másikról és nem utolsó sorban értékelni fogják a gesztust, ezzel pedig kiválhatunk az este többi beszélgetőpartnere közül. Ezért soha ne legyünk restek testbeszédünkkel is kifejezni érdeklődésünk.

Azonban egy beszélgetésben előbb utóbb ránk esik a sor, hogy megszólaljunk. Ilyenkor ne habozzunk lehengerlőek lenni. Az alapszabályok itt is igazak: legyünk határozottak, érthetően és artikuláltan beszéljünk, minél többet mosolyogjunk. Ilyen és ehhez hasonló tanácsokat százával találni a különböző randikalauzokban, azonban mi inkább mondunk egy konkrét apróságot, amivel akár eldönthetjük a kapcsolat sorsát.

Ne a jól begyakorolt promoszöveget mondjuk ezredszerre is. Szépen hangzanak a százalékok, a profit, a nagy szavak és a vevőközpontúság, csak ezzel pont ugyanannyit tud meg rólunk a másik, mint az este további részében mindenki másról. Azonban ha mesélünk egy rövid történtetet, abból csak egy lesz, az csak a miénk. Ez persze egy szakmailag jókor meghozott, jó döntés köré épüljön, vagy egyéb megnyerő cselekedetünkről szóljon, de a lényeg, hogy igyekezzünk személyesek lenni, és mindig őszinték. Az értelmetlenül feltupírozott hazugsághegyeknek csak koppanás lehet a vége, ha nem is egyből, de egy esetleges későbbi együttműködés folyamán…. akkor pedig még kellemetlenebb.

Nos, ezek a mi jótanácsaink networkinghez, azonban van egy szabály mindfelett. Csináld!
Örökérvényű és nem véletlenül. Menj és próbáld ki magad, próbáld ki ezeket a technikákat és meglátod, lesz részed sikerélményben, lehet, hogy lesz részed csalódásban, de mindből csak egy kicsit több leszel, egy kicsit tanulsz.

Legközelebb például teszteld magad első alkalommal megrendezett Tréner Partynkon, ahol számos hozzád hasonló társaddal ismerkedhetsz meg, közben pedig remekül is fogod érezni magad, hiszen a FruitSushi jóvoltából kiváló harapnivalók, nyeremények és egy meglepetés vendég vár, akire hidd el, te is kíváncsi vagy. De ezt már mi intézzük, a te dolgod, hogy legyél ott és ismerkedj… lesz kivel!