A probiotikumok 5 legnagyobb titka 5 nap alatt

Hogyan ne legyél puffadt, kövér, fáradt, allergiás, depressziós,

kialvatlan, fejfájós, égő szemű, stresszes. Például.

! Ne feledd! Csak azértt mert szamítástechnikusként, trénerként, vagy akár cégvezetőként is vagy itt: tested van. ( Életteli. Legalábbis feltételezzük kiinduláskor.)  Alaptézis tovabbá hogy minden nap eszel, iszol. Még ha ezt nem is veszed figyelembe. Ezen kívül van lelked, stresszfaktorod, munkád, családod. Még ha ők nem is mindig vesznek figyelembe.


Tehát visszatérve a kiindulasi alapokhoz egyes megszívlelendő.

Egyél minden nap elegendő rostot és probiotikus táplálékot.

Nem, nem elegendő ha iszol 3 kolát 8 kavét és elrágsz 2 zacskó chipset napközben, hogy aztán este kopogó szemekkel vesd magad egy mikróspizzával a tv elé kikapcsolódni. Az élethez kicsit több kell. Ugyanis a kis pocakban lakók vannk, akik dörömbölnek ha nem minőségi kiszolgálást kapnak. Legalábbis amíg vannak. Ők élőflőránk kozmikus lakói :a probiotikus törzsek. Plinius, Mecsnyikov, Hippokratész ís ajanlotta már a kettős fermentált ételeket az egészséget kedvelőknek. Mint pl. Natúrjoghurt - kefír, kovászolt savanyúsag / kovászos uborka, kovászolt kenyér. Ugye hogy mindennapos része az életednek?! 

Bemutatom akkor hát a méretében mégoly kicsiny, de számban hatalmas életünket irányító csapatot, a probiotikumokat. A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. 

A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, NEM kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimeinek. Kivalóan képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni.

Ezek a kis földönkívüliek továbbá a potenciális kórokozók ellen ( candida, baktériumok, vírusok) antimikrobás hatást fejtenek ki, és csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. 

És éppen ezért irja fel orvosunk ma már minden egyes antibiotikum szedése mellé. Sajnálatos tény azonban, hogy az antibiotikumok nem tudják megkülönböztetni a hasznos vagy patogén flórát: ahova érkeznek ott  általánosan MINDENT  kipusztítanak. Mondom mindent. Szó szerint. Kis életigenló űrlényeinket is. Akiket hogy is nevez a szakirodalom?! Csak nem élőflórának?! S ha kipusztul vajon milyenné is válik?! Csak nem élettelenné?! 

A következő részig gondolkozzék az élet nagy igazságán. Ha lenne/van egyszerű, biztonságos, megfizethető alternatíva. Az egész családja számára. A teljes, depresszió, kövérség, fáradtság nélküli élethez. Élnél vele?!

Kérdezem másképp: ha visszamehetnél az időben ezzel a tudásoddal: beszallnal McDonalds üzletébe?! Vagy az almáslogóskütyüsbe?! Vagy a hullámok szárnyán beszélgetősdibe?! Naugye. Az életed meg ugye .... kicsit fontosabb business?!

Játssz el a gondolattal, hogy aztán játékká váljon életed minden területen!