Nade viccet félretéve, előre is bocs, de egy sporthasonlat következik. Képzeld el, hogy te vagy az edző. Megkapod a világ legjobb játékosait, bármilyen sportról is legyen szó. Izgatottan várod a szezont, szinte biztos vagy benne, hogy letaroljátok a mezőnyt, mert a többi egyesület játékosállománya a közeletekbe sem érhet. Első meccs, te már azon gondolkozol, fogod e tudni kezelni az hirtelen rád szakadt elismertséget és népszerűséget. Kezdő sípszó. A játékosid pedig csípőre tett kézzel nézik végig, ahogy az ellenfél játszik. A második félidőben annyi változik, hogy egy páran unalmukban leülnek a földre. Csúfos vereség, érthetetlen kudarc, állástalan edző.

Pontosan ugyanígy működik egy cég is. Hiába van felvértezve a legtapasztaltabb, legdörzsöltebb, legprofibb munkaerővel, ha az egész egyben nem működik. Hiába a világszínvonalú iroda, hiába a szemérmetlenül magas fizetés, hiába a 6 körös felvételi eljárás. Ha az egység bukik, mindenki bukik. Te is.

Talán kicsit fals is az a kifejezés, hogy az egység bukik. Az ugyanis nem bukik. Egység van, vagy nincs. Ha van, akkor olyan nagy baj már nem lehet. Az az egység pedig a csapat. Nyilván az a cél, hogy az egymáshoz közeli munkaviszonyban lévő kollégák olajozottan tudjanak működni, de hidd el, az az igazi, ha nem ettől függ. Egy csapat ugyanis bizonyos mértékben az egyenlőségre törekszik. Ez nem fizetésben, részesedésben, vagy irodai asztalméretben mérendő. Ha valaki úgy érzi, hogy a csapat része és tagja, akkor ezzel már azzá is vált. Ezt azonban magától senki nem érzi.

Ez ugyanis nagyon, nagyon, nagyon ritkán alakul ki magától. Halkan azt is suttoghatnánk, hogy soha. Viszont ez az, amiért egy szemernyit sem kell aggódnunk. 2017-et írunk ugyanis. Ez két okból jó. Az egyik, hogy rengeteg a jó csapatépítő tréning. Egy jó csapatépítő tréningen pedig rendbe hozhatsz mindent, ami esetleg instabil lábakon áll a cég berkein belül. Egyrészt profi körülmények között indítják be a munkatársak közötti interakciókat, tudatos, szakértői kezekben alakítanak ki kizárólag hasznos folyamatokat és utólag kielemezve a programokon tapasztalt szituációkat, viszonyokat a céges működésre is átültetik, így közvetlen és konkrét információkat kaptok, hogy mitől és hogyan lesz jobb a következő munkanap. Másrészt pedig egy jól megválasztott tréning hatalmas közös élményt jelenthet a dolgozóknak, így a vállalat felé mutatott hűségük, elköteleződésük is mélyül és megbecsültebbnek, motiváltabbnak érzik majd magukat miközben a munkájukat végzik. Nem kell itt a klasszikus ciki hétvégi zsákbanfutós versenyekre gondolni, amit mindenki betegség színlelésével próbál kikerülni. Mint mondtuk 2017 van. A programoknak csak a képzelet szab határt, és egy kis odafigyeléssel sikerülhet olyan céges hagyományokat teremteni, amit nem hogy kikerülni próbálnak, hanem egyenesen visszaszámlálják a napokat a következő csapatépítőig. Ja igen, a másik ok pedig pont ez. Mert rengeteg jó program van és pont ezért nehéz kiválasztani a legjobbat. Na 2017-től nem nehéz. Ez az az év ugyanis amikor elhoztuk nektek a tréningek új világát. A Trening24-en ugyanis könnyedén keresgélhetsz az általad preferált események között és azoktól kaphatsz információt akiktől érdemes: a korábbi résztvevőktől. Így nem tudsz hibázni. Ha pedig jól választod meg a csapatépítőt, akkor a csapat is egyre kevesebbet fog.