Az időd az egyetlen, amiből akármit is csinálsz csak minden pillanatban kevesebb lesz. Nem kell pánikba esni, nem kell stressszelni. Egyszerűen csak meg kell becsülni minden percet, amid van. Ráadásul az örök közhely, hogy gyorsuló világban élünk, ahol ez a tényező egyre fontosabb és egyre értékesebb lesz.

Ezer meg egy cikk, videó, film, könyv és miegymás szól arról, hogy hogyan éld meg a pillanatot, hogyan használd ki a szabadidőd és hasonló mélyfilozófiai témák. Én nem traktállak ezzel, konkrétabb kulcsot adok a kezedbe.

Időt nem tudok neked többet adni, viszont azt elárulom, amit már te is tudsz: ha hatékonyabban végzed el a feladataidat, több időd marad más teendőkre, ezáltal több mindent tudsz véghez vinni ugyanannyi idő leforgása alatt. Végeredményben majdhogynem ugyanott tartunk. Olyan ez, mint egy fizikai egyenlet… ha jól rendezgeted a dolgokat, a végén jól jársz.

Ehhez a rendezgetéshez pedig most minden eddiginél több lehetőséged van. A technológia fejlődésével ugyanis néha céllal, néha véletlenül, de rengeteg innováció azt okozza, hogy klasszisokkal gyorsabban tudunk elvégezni bizonyos feladatokat.

Vegyünk például egy átlagos utazást. Nem volt olyan rég, mikor keresni egy desztinációt, lefoglalni a szállást, repülőjegyet már alapból egy részmunkaidős állást megszégyenítő teherre duzzadt, ahogy közelgett a nyaralás. Ehhez hozzájött még a biztosítás, amihez végig kellett járnunk a különböző irodákat, majd végül visszamenni a legkedvezőbb ajánlatot kínáló szolgáltatóhoz, hogy meg is kössük. A repjegy komplikáltságán felindulva sokan inkább az autós utazást választották, így a fél vakáció a szálloda, a tengerpart, a látványosságok keresgélésével és kellemetlen turistaactivityvel telt.

Most ugyanez? Ha a megfelelő platformokat használjuk és élünk a technika nyújtotta lehetőségekkel, akkor a szállást a lehető legolcsóbban, minden előzetes információ birtokában, magabiztosan lefoglalatjuk. A repjegyet megvásárolhatjuk jóval előre, így egy jókora összeget spórolhatunk. A biztosítást a szálláshoz hasonlóan különböző összehasonlító oldalakon és mások véleménye alapján tudjuk pillanatok alatt megkötni. Autóval pedig már akár beépített navigáció nélkül, okostelefonunkon (immáron egységes roaminggal) is könnyedén tájékozódhatunk és egyből oda érkezhetünk, ahova valóban szerettünk volna.

Ezek után pedig érdemes átszámolni, hogy mindezzel összesen mennyit spóroltunk. Nem pénzt, időt. Ha azt mondjuk munkával töltjük, máris annyival több bevételhez juthatunk, hogy a Balaton helyett esetleg a Maldív-szigeteket válaszhatjuk azon a már említett megfelelő platformon.

Most pedig hagyjuk az utazást, vegyünk más példát. Mondjuk, hogy szeretnénk jobb munkát, magasabb fizetést, különleges képességeket, szeretnénk fejlődni, tanulni, hogy kiemelkedjünk a szürke tömegből. Ehhez pedig nincs más dolgunk, mint olyanoktól tanulni, akiktől érdemes.

Nos ezt csinálhatjuk a régi, bonyolult, időigényes módon, véletlenszerűen kiválasztva egy tanfolyamot remélve, hogy az nem csak időpazarlás lesz. Vagy kihasználhatjuk, amit a modern kor nekünk is biztosít és használhatjuk az erre alkalmas platformot. A Trening24.hu-t. Egy helyen minden, amire szükségünk lehet, hatékony és gördülékeny kereső, hogy pillanatok alatt meg is találjuk, amit keresünk, visszajelzések másoktól, akiknek már élő tapasztalataik vannak az adott képzéssel, és egy jól felépített, modern rendszer, ahol még a jegyünket is megválthatjuk.

Számold ki mennyit spóroltál egyetlen darab tréningen. Nem pénzt…időt.