A Z-generáció találkozása a TiMe with Horses-zal.

Kommunikációs-lovas hetünk volt, ami fantasztikusan sikerült. A gyerekek szerint életük legjobb tábora volt. Na, de milyen úton jutottunk el ide?
Egy rendhagyó kommunikációs-lovas hirdettünk tiniknek. Nos, ez volt az előnye és a hátránya is talán a gördülékeny kezdésnek.
Mi beszélgetni, tervezni, együttműködni, nagyokat játszani, lovakkal kapcsolatot teremteni szerettünk volna a lovaglás mellett. És itt van jelentősége a Z-ségnek. Nem beszélgetnek, főleg nem az érzéseikről, nehéz tartósan koncentrálniuk, ha sikerül, akkor is önmagukra és nem egymásra, céltalanok, nehéz észrevenni, ha tetszik nekik valami, motiválatlannak tűnnek. A mi céljaink, meg épp ezek voltak, motiváltáság, nyíltság, lendületesség, együttműködés, mert mind a lovaglásban, mind az életben alapnak tartjuk ezeket.
A hétre a stratégiánk a türelem, jelmondatunk  a bízz a folyamatban volt.
Értetlenség-csalódottság-passzivitás-lassúság-kudarc-egymásra figyelés- lelkesedés-sikerek-bátorság-összeszedettség-problénamegoldás stresszes helyzetben folyamatokon mentek keresztül a fiatalok a hét során.
A TiMe with Horses-nál a ló érték és Társ, nem eszköz, a lovaglásban, tréningen, coachingban és ezt a szemléletet képviseltük a gyereke felé, akiket szintén értékként és Társként kezeltünk. Gyakran kaptak például visszajelzést, arról, hogy mit gondolunk, látunk, érzékelünk a viselkedésükből. Így szép lassan beérett a munkánk , megértették mit is szeretnénk átadni nekik.
A záró bemutatón minden gyerek elkápráztatta a szüleit – és persze minket is – érett problémamegoldásával, kitartásával, higgadtságával , másikra figyelésével és a lovakkal való összhangjukkal. Azt mutatták meg, ami fontos volt nekik a hét során: volt, aki földről dolgozott a lóval volt, aki a ló kommunikációját/döntési folyamatát, volt, aki szabad, kötőfékes lovaglást mutatott be.
Ami még plusz volt, hogy át tudták adni az érzést a szüleiknek is, akik ámulva és meghatottan figyelték a ló és lovasa összhangot, a „beszélgetést” ló és értő lovasa között.